Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013

Απεργία 18-19 Σεπτεμβρίου


 
Το Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ρεθύμνου ακολουθώντας την απόφαση της Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ συμμετέχει στη 48ωρη απεργία που έχει προκηρυχθεί για τις 18 και 19 Σεπτεμβρίου 2013.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

            Τις επόμενες μέρες 9.000 ακόμα Δημόσιοι υπάλληλοι μπαίνουν σε καθεστώς διαθεσιμότητας, το Δεκέμβριο άλλοι 12.500, ενώ 15.000 οδηγούνται απευθείας σε απόλυση.

            Ο σχεδιασμός της Κυβέρνησης και της Τρόικα θέλουν τον περιορισμό και τη μείωση υπηρεσιών και υπαλλήλων στο 1/3. Άρχισαν με την εφεδρεία, με την προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα, με του ΔΕ Ιδιωτικού Δικαίου και τώρα προχωρούν με τη διαθεσιμότητα-κινητικότητα-απολύσεις.

            Μειώνουν κλίνες και θρανία, κλείνουν Νοσοκομεία και Σχολεία, οργανισμούς και δομές που θα πρέπει να παρέχουν υπηρεσίες στον πολίτη, ενώ δρομολογούν κι άλλες μειώσεις στις κύριες και επικουρικές συντάξεις και τα εφάπαξ.

            Στο Ρέθυμνο, πάνω από 70 συνάδελφοί μας έχουν τεθεί σε καθεστώς διαθεσιμότητας-κινητικότητας, ενώ οι περισσότεροι απ’ αυτούς βλέπουν πλέον την έξοδο απ’ το Δημόσιο.

            Το Νοσοκομείο του Ρεθύμνου βρίσκεται εδώ και καιρό στα όριά του, τα ολοήμερα σχολεία του Νομού οδεύουν ολοταχώς προς κατάργηση, ενώ υπάρχει τεράστια έλλειψη εκπαιδευτικών και στις δύο βαθμίδες. Η Τεχνική εκπαίδευση είναι το πρώτο θύμα της μνημονικής πολιτικής στην παιδεία. Το Πανεπιστήμιο Κρήτης αδυνατεί να εκπληρώσει το διοικητικό του έργο, αφού η μεθόδευση απόλυσης ενός μεγάλου αριθμού διοικητικού προσωπικού, καθιστά τη λειτουργία του Ιδρύματος αδύνατη. Σε χειρότερη κατάσταση και το ΤΕΙ του Ρεθύμνου που καλείται να λειτουργήσει με 1,5 διοικητικό υπάλληλο!

            Ο ΕΟΠΥΥ έχει καταρρεύσει και η συμβάσεις των γιατρών, που μία-μία λήγουν, δεν ανανεώνονται. Οι υπάλληλοι και οι συνταξιούχοι του Ρεθύμνου ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΙ!

 

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ 18 & 19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΜΕ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ

 

ΜΠΟΡΟΥΜΕ

Με ενότητα, μαζική συμμετοχή, αγώνα διαρκείας,

ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ

 

ΟΛΟΙ ΟΙ ΡΕΘΕΜΝΙΩΤΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 18/9 ΣΤΙΣ 10:00 ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

 

 

Για το Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ρεθύμνου

 

 

Ο Πρόεδρος                                                                                        Η Γραμματέας

Νίκος Δερεδάκης                                                                                Κοτζάκη Ειρήνη

           

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου