Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

Εντυπωσιακό σε όγκο και παλμο το σημερινό συλλαλητήριο




Πάνω από 1,5 χρόνο είχε να ζήσει το Ρέθυμνο συλλαλητήριο σαν αυτό που διοργανώθηκε σήμερα (18/9/2013) με αφορμή τη 48ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΑΔΕΔΥ. Περισσότεροι από 2000 Ρεθεμνιώτες δημόσιοι υπάλληλοι συγκεντρώθηκαν μετά τις 10:00 στο Εργατικό Κέντρο Ρεθύμνου να διαδηλώσουν ενάντια στη διαθεσιμότητα-κινητικότητα, στην υποβάθμιση του κοινωνικού κράτους και την εργασιακή αβεβαιότητα που βιώνουν σήμερα οι Έλληνες.


Μετά από σύντομους χαιρετισμούς από τους εκπροσώπους των συνδικαλιστικών οργανώσεων, η πορεία ξεκίνησε λίγο μετά τις 11:00 από το Εργατικό Κέντρο, και μέσω της κεντρικής λεωφόρου κινήθηκε προς την Αντιπεριφέρεια, για να καταλήξει μέσω της παλιάς πόλης στην πλατεία Αγνώστου Στρατιώτη.

Ο παλμός ήταν εντυπωσιακός, με συνθήματα ενάντια στη μνημονιακή πολιτική της κυβέρνησης και της Τρόικα.

Στο συλλαλητήριο συμμετείχαν η ΕΛΜΕΡ που διάγει την 3η μέρα της απεργίας με εντυπωσιακά ποσοστά συμμετοχής, ο Σύλλογος Εκπ/κών Α/θμιας Εκπ/σης με συμμετοχή στην απεργία πάνω από 87%, οι υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Κρήτης που απεργούν για 3η εβδομάδα, υπάλληλοι του ΙΚΑ αι άλλων ασφαλιστικών ταμείων που απεργούσαν με απόλυτα ποσοστά συμμετοχής, οι γιατροί και οι υπάλληλοι του Νοσοκομείου, οι υπάλληλοι των Δήμων και της Αντιπεριφέρειας, καθώς και πολλοί Ρεθεμνιώτες.
 









 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου